Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 1 Şubat 2016

Mehmet Mazak yuvaya döndü

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, daha önce birlikte çalıştığı, Kültür-Sanat adına İstanbul’da iz bırakan Mehmet Mazak’ı yeniden kadrosuna dahil etti.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üsküdar Belediyesi Kültür Danışmanı görevinde bulunan eski çalışma arkadaşı Mehmet Mazak’ı yeniden kadrosuna dahil etti. Kültür-Sanat adına İstanbul’un önemli değerlerinden olan ve görev aldığı kurumlarda parmakla gösterilecek etkinliklerin altına imzası bulunan Mehmet Mazak, daha önce görev yaptığı Sultanbeyli Belediyesinde Kültür Müdürü olarak yeniden işbaşı yaptı. Yuvaya dönmenin heyecanı içinde göreve başlayan Mehmet Mazak, Sultanbeyli’ne çok şey katacağı tartışılmaz.

Mersin İşadamları, Yöneticileri, Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) Başkanı da olan Mehmet Mazak’a bizlerde; İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak başarılar diler, Sultanbeyli için de hayırlı olmasını temenni ederiz..

MEHMET MAZAK’I TANIYALIM!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan Mehmet Mazak, 1998 yılında “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı” adıyla İDO tarafından yayımlandı. Daha sonra İstanbul’un aydınlatma ve ısıtma tarihi ile ilgili olarak “Osmanlı’dan Günümüze Havagazının Tarihçesi” kitabı üç cilt halinde İGDAŞ tarafından yayımlandı. Bu yayınları 2000 yılında “İstanbul Depremleri”, 2001 yılında “Osmanlı’da Çevre ve Sokak Temizliği”, 2006 yılında “Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye” kitapları takip etti.

İstanbul şehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda makalesi yayımlanan Mehmet Mazak, bazı dergilerin yayın ve bilim kurullarında bulundu. Ulusal ve Uluslararası bir çok festival, sempozyum ve organizasyonları oluşturup başkanlık ve yürütme kurullarında yer aldı. Kültür iletişimi ve Kültürel Kimlik ve Marka oluşturma konusunda çalışmalarda yer aldı.

MAZAK’IN YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı (1998)

Osmanlı’dan Günümüze Havagazı Tarihi (R.Sertaç Kayserilioğlu ve Kadir Kon ile birlikte 1999)

İstanbul Depremleri (Mehmet Genç ile birlikte2000)

Osmanlı’da Çevre ve Sokak Temizliği (2001)

Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye (Zekeriya Kurşun ile birlikte 2006)

Kartpostallarda İstanbul Eminönü-Fatih (2008)

Kartpostallarda İstanbul Eyüp-Bakırköy-Beyoğlu-Kâğıthane (2008)

Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı: Kayıklar (2008)

Dersaadet’in Sayfiye Semti Sarıyer (Ali Mazak ile birlikte2009)

Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul (2009)

Boğaziçi ve Kayık Kültürü (2010)

Şehr-i İstanbul’un Temizlik Kültürü (Fatih Güldal ve Aylin Doğan ile birlikte 2010)

Osmanlı’dan Günümüze Kaybolmuş Denizcilik Mesleği İstanbul Mavnaları (2010)

Tanzifat-ı İstanbul (Fatih Güldal ile birlikte 2011)

Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kumluca (2011)

Osmanlı Dönemi Gündelik Hayatıyla Kumluca (2011)

Osmanlı’nın Deniz Hamalları İstanbul Mavnaları (2012)

Osmanlı Deniz Ticaretinin Yükselen Değeri Mersin (2013)

selyus