Ana Sayfa SAĞLIK 7 Mayıs 2015

Arşivdeki tarihi fotoğraflar sergilendi

Bezmialem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi arşivine ait olan fotoğrafların ilk defa sergilendiği “Zaman Tünelinde 100 Yıllık Sağlık Yolculuğu Fotoğraf Sergisi” Karaköy’deki Tünel girişinde açıldı.

Sergisinin açılış törenine katılan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Bezmiâlem Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz ve İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci’yle beraber açılışı yapıp, sergi hakkında bilgi aldıktan sonra anı defterini imzaladı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 100 yıl önceki fotoğrafları ilk kez sergileniyor. Özel bir çalışmanın restore edilen arşivden seçilen dikkat çekici 20 fotoğrafın yer aldığı sergide hastanenin polikliniklerinden, koğuşlarından, ameliyathanelerinden, laboratuvarlarından, doktorlar ve hastalarından oluşan bir asır öncesinden kareler bulunuyor.

Fotoğraflar ülkemizin 172 yıl önce “hastane” adıyla kurulan ilk sağlık kurumundaki tıbbî çalışmaların eşsiz birer belgesi niteliğinde. Aynı şekilde tıp tarihinin gelişimi ve bugün geldiği yer itibarıyla da dikkat çekici detaylar taşıyor.

SERGİNİN ÖNEMLİ KONUKLARI VARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve İETT’nin destekleriyle oluşturulan Zaman Tünelinde 100 Yıllık Sağlık Yolculuğu Fotoğraf Sergisi’nin açılışı aralarında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Üşümez ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce’in de bulunduğu çok sayıda davetli tarafından gerçekleşti.

BVU Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Bezmiâlem Valide Sultan Hazretlerini anma haftamızda bize fotoğraf sergisini bu güzel mekânda açma imkânı veren İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bezmiâlem Valide Sultan son derece cömert ve şefkatli bir kadındı. Yaşadığı dönemde pek çok hayır eserler inşa etmiş ve yardıma muhtaç olanların yanında olmuştur. Tüm gençlerimizin onun bu görüşlerini benimsemesini ve hayırlı işlere de katılım gösteren merhametli insanlar olmaları dilerim. Böyle insanlara hepimizin ihtiyacı var” dedi.

Serginin açılışının ardından ziyaretçilere Sultan Tatlısı ikram edildi.

Bezmiâlem Valide Sultan Anma Haftası’nın ilk etkinliği olarak açılan ve eşzamanlı olarak da Beyazıt Meydanı’ndan yer alacak sergi 15 Mayıs, Cuma gününe kadar açık kalacak.

Etiketler:
selyus