Ana Sayfa SAĞLIK 22 Kasım 2018

İBB iş sağlığına önem veriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “2. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı IOHS EXPO”ya kayıtlar 24 Kasım’a kadar devam ediyor. Ulusal ve uluslararası ölçekte sektörün seçkin firmalarını, uzman ve akademisyenleri buluşturan IOHS EXPO’da iş sağlığı ve güvenliğine dair yenilikçi ürünler katılımcıların beğenisine sunulacak. Kongrede, Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği Oscarları olarak tanımlanan “Kristal Baret Ödülleri” de sahiplerini bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “2. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı (IOHS EXPO)” 13-15 Aralık tarihlerindeLütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. “Değişim Artı” temasıyla sektörün öncü firmalarını, ulusal ve uluslararası alanda iş güvenliği uzmanlarını buluşturan IOHS EXPO için bireysel veya kurumsal kayıtlar 24 Kasım’a kadar devam ediyor. Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği Oscarları olarak tanımlanan“Kristal Baret Ödülleri”neve akademik bildirilere başvurmak isteyenler de kayıtlarını 24 Kasım’a kadar http://iohscexpo.org adresinden yapabilecek.

SEKTÖRÜN SEÇKİN FİRMALARI IOHS EXPO’DA

İBB Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü’nün organize ettiği IOHS EXPO’da “Değişim Artı” temasıyla iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyi uygulama örneklerine değer katan yayınlar, çalışmalar ve ürünler katılımcılara sunulacak. Fuara katılan firmalar iş sağlığı ve güvenliği alanında yenilikçi ürünlerini firmaların ve vatandaşların beğenisine sunacak.Fuarda Kişisel Koruyucu Donanım, İş Sağlığı Güvenliği Yazılımı, Yangın, Güvenlik, İş Makineleri, Periyodik Muayene, Ortam Ölçümleri gibi alanlarda yeni nesil ürünler tanıtılacak.

KONGREYE YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ÜST DÜZEY KATILIM SAĞLANACAK

Kongrede, yurt içi ve yurt dışından üst düzey katılımcılar yer alacak. Singapur İşyeri Güvenlik ve Sağlığı Komiseri HoSiong Hin, Avusturya Sağlık İnovasyonu Enstitü Direktörü Prof. Dr. Jeffrey Braithwaite, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, çok sayıda seçkin şirketin üst düzey yöneticileri, ulusal ve uluslararası alanda iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacak. 5 bine yakın katılımcı, 100’den fazla konuşmacı İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yenilikçi önlemler ve ürünlerle alakalı sunum yapacak.

GENÇ UZMANLAR MESLEĞİN PROFESYONELLERİYLE BULUŞACAK

Kongrede, “Genç Uzman Zirvesi” düzenlenecek. İş Güvenliği Uzmanı (İSG) profesyonelleri ve mesleğe yeni başlayan İSG personelleri zirvede birararaya gelecek. Ulusal ve uluslararası düzeyden katılımın sağlanacağı zirvede profesyoneller genç meslektaşlarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

AKADEMİK BİLDİRİLER 24 KASIM’A KADAR KABUL EDİLECEK

IOHS EXPO için şimdiye kadar 60’dan fazla ulusal ve uluslararası katılımcı firma başvurdu. Bireysel veya kurumsal katılım için başvurular http://iohscexpo.org/online-kayit/ adresinden yapılıyor. Kayıtlar 24 Kasım’a kadar devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliği alanında akademik bildiri sunmak isteyenler başvurularını 24 Kasım’a kadar http://inpaper.org/iohs2018 adresine gönderebilecek.

 

Beykoz Kent Konseyi’nden öğretmenler günü buluşması

Beykoz Kent Konseyi, 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı için bir araya geldi.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde yapılan Genel Kurul Toplantısı’na Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Müftüsü Ali Efe, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, ilçe kamu birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri, öğretmenler, Kent Konseyi genel kurul üyeleri ve gönüllü üyeler katıldı.

Beykoz’da yerel yönetimde katılımcı, demokratik bir yapının oluşturulması amacıyla çalışmalar yapan Beykoz Kent Konseyi’nin yıllık olağan genel kurulunda ilk olarak bir yıllık proje ve çalışmaları içeren faaliyet sunumu yapıldı.

KENT KONSEYİ BAŞKANI EMİN YAVUZ: “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Genel Kurula hitap eden Beykoz Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, “Beykoz Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en iyi kent konseyi olduğunu iftiharla söyleyebilirim. Kent konseyimizin çalışmalarına destek veren başta Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e şükranlarımı sunarım. Projelerimize katkı sunan daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Atatürk’ün dediği gibi bizleri muasır medeniyetlerin seviyesine çıkaracak yegâne yol gösterici eğitim olacaktır. Sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN YÜCEL ÇELİKBİLEK: “KENT KONSEYİ’Nİ EMEK VE GAYRETLERİ İÇİN TEBRİK EDERİM”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,“Beykoz’da sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren, ilçeye aidiyeti geliştiren projelere imza atan Kent Konseyi’ne ilçeye emekleri ve gayretleri için kutluyorum. Beykoz Belediyesi olarak konseyimizin çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Bu vesileyle hayatın her alanında insana rehberlik eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Beykoz’un en yaşlı öğretmeni sıfatıyla programa davet edilen Paşabahçe Ferit İnal Lisesi emekli öğretmeni Zülal Şişmanoğlu anılarını anlatarak Öğretmenler Günü vesilesiyle hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda alınan kararla Beykoz Belediyesi Meclisi’ne sunulmak üzere, “Şehit Musa Özalkan Anasınıfı Projesi” Genel Kurul üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi.

Canlı müzik dinletisinin de yer aldığı programın sonunda günün anısına hediye takdimi yapıldı.

selyus