Ana Sayfa SİYASET 29 Ekim 2014

AK Parti Grup Başkanvekili Satır, “CHP’nin bu hareketlerine alışığız”

AK Parti Grup Başkanvekili Av.Mihrimah Belma Satır, “(CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili söyledikleri bence kendi siyasetlerinin kirlendiği ve her geçen gün dibe vurduğunun göstergesidir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Mihrimah Belma Satır, yaptığı açıklamada, seçilmiş milletvekili ve parti genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili açıklamalarını şiddetle kınadığını ve reddettiğini belirtti.
Cumhuriyet resepsiyonunun bu dönem ilk defa farklı bir yerde, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacağını anımsatan Satır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine bütün AK Parti milletvekillerinin eşleriyle katılacağını söyledi.

Bu davete katılmaktan büyük onur duyacaklarını vurgulayan Satır, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halkın oylarıyla seçilen cumhurbaşkanı bizi davet ediyor. Bundan da şeref duyuyoruz. Katılmak istemeyenler de katılmayabilirler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bu oraya gidenlerin kirlendiği anlamına gelmez. Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili söyledikleri bence kendi siyasetlerinin kirlendiği ve her geçen gün dibe vurduğunun göstergesidir. Seçilmiş cumhurbaşkanının davetine gitmemek ve oraya kirlilik atfında bulunmak çok ayıp ve kabul edilebilir bir şey değil.”
Satır, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının, CHP’nin sağduyulu seçmenlerini ve milletvekillerini de rahatsız ettiğini dile getirdi.

“CHP’nin bu hareketlerine alışığız”

CHP’nin halkın oylarına, halkın değerlerine olan saygısının her geçen gün azaldığını anlatan Satır, şunları kaydetti:
“Bu davranış ve açıklamanın CHP’nin hanesine eksi olarak yazılacağını düşünüyorum. Ayrıca bütün parti için demek istemiyorum ama CHP’yi yönetenler sürekli zikzak çizerler. “Meclis’e gelmeyeceğiz, yemin etmeyeceğiz” derler ama gelirler ve yemin ederler. “Şunu yapmayacağız” derler, yaparlar. Bu dönem gitmezler ama bir sonraki dönem giderler. CHP’nin bu hareketlerine alışığız. Biz her zaman orada olacağız.”

Etiketler:
selyus