Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Haziran 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’nu terletecek 10 soru!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında iç ve dış siyaset konularına değindi. İç siyasette kendisi aleyhinde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduğu 10 soruya samimiyetle cevap vermesini istedi.

Sorularını sıralayan Erdoğan;

  1. sorum: PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını DHKP-C’den TİKKO’ya, FETÖ’dan DEAŞ’a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları, medya destekçileri, yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?”
  2. sorum: “Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu, desteklemiyor mu?”
  3. sorum: “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan vatanın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakar tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı, değil mi?”
  4. sorum: “Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturmak çabalarına kadar milli mücadele veren ülkesini safında mı, karşımızdakilerin safında mı?”
  5. sorum: “Dünyanın salgın ve savaş sebebi ile yaşadığı krizin ekonomik boyotunun ülkemizi etkilerine karşı sürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu, vermiyorum?”
  6. sorum. “Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı, yok mu?”
  7. sorum: “Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine, kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi, yönelmeyecek mi?”
  8. sorum: “Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatan haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu, etmiyor mu?”
  9. sorum: “Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, tacizciyi, tecavüzcüyü ve istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünür mu, düşünmüyor mu?”
  10. sorum: “Yüreği yetip 2023’de Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?”  

“KİFAYETSİZ MUHTERİSLERE ÜLKE TESLİM EDİLMEZ”

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eğer bu sorularımızı milletimizin huzurunda amasız, fakatsız, lakinsiz samimiyetle ve açık bir şekilde verirse kendisiyle ilgili düşüncelerimizi gözden geçireceğiz. Aksi takdirde yalancıdan siyasetçi olmaz demeye, yalancıdan genel başkan olmaz demeye, gavurun kılıcın çalandan adam olmaz demeye, kendi ülkesini başkalarına şikayet edenden vatandaş olmaz demeye, karikatür tiplerin hezeyanlarına millet mahkûm edilmez demeye, kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez demeye devam edeceğiz” dedi.

selyus