Ana Sayfa SİYASET 13 Ağustos 2014

İlçelerde son durum!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde oran olarak Beykoz, Sultanbeyli, Pendik, Çekmeköy, Üsküdar, Tuzla, Ataşehir, Maltepe ve Kartal sıçrama kaydederken

İlçelerde son durum!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde oran olarak Beykoz, Sultanbeyli, Ümraniye, Şile, Pendik, Çekmeköy, Üsküdar, Tuzla, Ataşehir, Maltepe ve Kartal sıçrama kaydederken, Sancaktepe inişe geçti. Adalar ise yüzde 14 gerileyerek adeta çöktü.

Türkiye’de bir seçimi daha geride bıraktık. İl defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti bir tarafta diğer partiler karşı tarafta, kıyasıya mücadele verdi. Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da büyük bir heyecanla ve yoğun tempoda yapılan çalışmaların ardından seçim tamamlandı. İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.83 ile 3.568.021, Selahattin Demirtaş yüzde 9.09 ile 650725, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 41.08 ile 2.941.211 oy aldılar. Burada şu tespiti de yapmak lazım: Bu seçimlerde AK Parti İstanbul’da oylarını yüzde 2 arttırırken, CHP’nin destek oylarını çıkarttığımızda yüzde 32’lere düşerek 6 puan gerilediğini görmekteyiz.

Anadolu Yakası’nda yüzdeler

AK Parti İstanbul’u ilçeleriyle analiz ettiğimizde yüzdesini arttıran ilçeler ile yerinde sayan ilçeleri görüyoruz. Anadolu Yakası’nda Beykoz, Çekmeköy, Ümraniye, Sultanbeyli, Şile, Pendik, Tuzla, Üsküdar, Ataşehir, Kartal ve Sancaktepe yüzde ibresini yukarılara taşırken, Adalar düşüşle kötü puan aldılar.

Beykoz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 44 alırken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir sıçrama kaydederek yüzde 56,18’le 12 puan birden artış gösterdi. Beykoz’u yüzde 9’la Sultanbeyli, yüzde 8’le Ümraniye ve Şile, yüzde 7 ile Pendik, yüzde 5’le Çekmeköy, yüzde 4’le Üsküdar ve Tuzla, yüzde 2 ile Sancaktepe takip etti. Belediyesi olmayan ilçelerde Ataşehir, ve Kartal önemli bir sıçrama kaydederken, Adalar yüzde 42’den yüzde 28’e düşerek adeta çöktü. Kadıköy ile Maltepe ise yerinde saydı.

ÖNEMLİ BİR NOT: AK Parti’nin İstanbu’da ki seçim çalışmalarında giydirilmiş araçlar mahalleleri gezerken müziği sonuna kadar açıp insanları rahatsız etmesi oy getirmediği gibi, oy kaybına sebep olmuştur. Sen o müziği sonu kadar açıp önünden geçtiğin evde hasta olabilir, uyuyan çocuk olabilir, bir yakını ölmüş olabilir, vardiyeli çalışıp henüz yatmış birileri olabilir, oyunu sana versede inançlarından dolayı müziğe karşı olabilir. Yada işyerlerinin önünden geçerken müşteriler rahatsız olabilir. O müziğin sesi ayarlansaydı da bunca insan rahatsız edilmeseydı daha iyi olmaz mıydı? O müziği sonuna kadar açmakla başın göğe mi erdi! Hadi o şoför bunu algılayamıyor, yetkililerde mi nato mermer!

Etiketler:
selyus