Ana Sayfa SİYASET 26 Ekim 2014

İstanbul Teşkilatı buluştu

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı İl Başkanlığında gerçekleşti. 5. Olağan Kongre süreci öncesindeki son İl Danışma Meclisi, İl Başkanı A

İstanbul Teşkilatı buluştu

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı İl Başkanlığında gerçekleşti. 5. Olağan Kongre süreci öncesindeki son İl Danışma Meclisi, İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

İl Danışma Meclisine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, MKYK Üyeleri Edibe Sözen, Ömer Bolat ve Osman Can, TBMM Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ile teşkilatın mensupları katıldı.

İstikametinin dosdoğru olduğuna inananlar, asla pes etmezler

Divan Başkanlığını İl Seçim İşleri Başkanı Yusuf Ulutaş’ın yaptığı İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, sözlerine Ziya Paşa’nın “Asude olayım dersen eğer, gelme cihane / Meydane düşen kurtulmaz seng-i kazadan.” beyitlerini hatırlatarak başladı.
İl Başkanı Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani, “Eğer ben rahatımı bozmadan huzur içinde yaşamak istiyorum dersen, dünyaya gelme. Madem ki geldin; meydana çıkanın başına sağdan soldan illa bir kaza taşı gelir.” Siyaset, şu hayat diliminde çıkılacak meydanların belki de en zorlusu, taşlara en açığı, sabrı en çok gerektirenidir. Hele AK Parti gibi, bir davası, bir derdi olanların buluştuğu bir çatı altında siyaset yapıyorsanız… Ben bu meydana çıkıyorum demişseniz, başınıza taş da değer, yolunuza dikenler de atılır, birçok yalana, komploya, ihanete maruz da kalırsınız. Bizim 13 yıllık geçmişimizi şöyle kısaca bir gözünüzün önüne getirirseniz, millet sevdalılarının nelerle karşılaşıp neler yaşadıklarını görürsünüz. Bir şeyi daha görürsünüz; istikametinin dosdoğru olduğuna inananlar, karşılaştıkları sorunlar ve engellemeler karşısında asla pes etmezler.”

İstanbul şahlanacak, Türkiye’yi şahlandıracak

Başkan Babuşcu, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde, Türkiye’yi önce 2015, sonra 2019, sonra da 2023 hedefleriyle buluşturacağımız tarihi bir dönemin içindeyiz. Büyük yolculuklara çıkacak olanlar, büyük bir hazırlık ve yapılanmayı da gerçekleştirmek zorundadır. 8 Kasım’da başlayacak kongre sürecimiz, tam da böyle bir yapılanmanın temellerini oluşturmak içindir. İstanbul teşkilatı olarak bu kongrelerde belirleyeceğimiz kadrolar, bizi 2015 seçimine taşıyacak kadrolar olacaktır. 2015 seçimlerinde milletimizin oylarıyla belirlenecek kadrolar da, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin kaderini şekillendirecektir. 2015’le birlikte, artık darbe anayasasından kurtulup yeni ve sivil bir anayasayı milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu yüzden heyecanlıyız. Bu yüzden coşkuluyuz. İnşallah bu yeni dönemde de İstanbul şahlanacak, Türkiye’yi de şahlandıracaktır” diye konuştu.

Alnınızdan öpüyorum

Danışma Meclisinde İstanbul teşkilatına hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, “İlk turda değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildi. Hiçbir itiraz olmadı ve Türkiye ilk seçiminde 12’den vurdu. Çok şükür bütün bu imtihanlardan İstanbul başarı ile çıktı. Her zaman çizgi yukarı doğdu oldu. En büyük hesaplar, hileler, dedikodular İstanbul için yapıldı. Bütün partiler İstanbul’a oynadılar ama hamdolsun dimdik durdunuz. Bu başarılarda imzası olan AK Parti’ye gönül veren bütün kardeşlerimin alınlarından öpüyorum.” dedi.

Etiketler:
selyus