Ana Sayfa SİYASET 26 Ekim 2014

Kadıköy’de Cumhuriyet etkinlikleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği 29 Ekim’I bu yıl da birlik, beraberlik ve coşkuya kutluyoruz. Kadıköy’de hafta boyunca devam edecek etkinlikler,

Kadıköy’de Cumhuriyet etkinlikleri başladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği 29 Ekim’I bu yıl da birlik, beraberlik ve coşkuya kutluyoruz. Kadıköy’de hafta boyunca devam edecek etkinlikler, Bağdat Caddesi’nde, 29 Ekim Çarşamba akşamı düzenlenecek olan “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile sona erecek. Yüzbinler bu yıl da Cumhuriyet için coşkuyla yürüyecek.

Cumhuriyetin 91. yılını kutladığımız bu yıl, Kadıköy’de bayram heyecanı başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gün olan 29 Ekim’i, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik ve coşkuyla kutluyoruz.Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümlerini her yıl büyük bir coşkuyla ve farklı etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi, bu yıl da sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa olarak zengin bir program hazırladı.Program kapsamında, ilçede bir hafta boyunca söyleşiler, paneller, şiir dinletileri, konserler, kutlama programları olmak üzere 29 farklı etkinlik düzenleniyor, Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu da hafta boyunca Kadıköy’ün farklı noktalarında konserler veriyor. Milli Hakimiyet Parkı, Halitağa Caddesi, Kadıköy Altıyol’da da Cumhuriyet şarkılarını çalan bando, 9 gün boyunca farklı noktalarda performans sergilemeye devam edecek. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı yürüyüş alanında da bulunacak olan Cumhuriyet Bandosu ekibinin tümü konservatuvar öğrencilerinden oluşuyor.

Cumhuriyet meşalesi yakıldı

Cumhuriyet Haftası kutlamaları, 22 Ekim Çarşamba günü Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen geleneksel Meşale Yakma Töreni ile başladı. Cumhuriyetin aydınlık ışığını temsil eden meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, öğrencilerle birlikte yaktı. Meşale bir hafta süreyle yanacak.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Teşkilatların vefa iftarları

Teşkilatların vefa iftarları

selyus