Ana Sayfa SİYASET 7 Ekim 2014

Kadıköy’de Kobani açıklaması

’İHD Barış İçin Kadın Girişimi” ve bazı kadın dernekleri, Kadıköy AKP İlçe Teşkilatı önünde toplanarak Kobani’de yaşananları basın açıklaması ile prot

Kadıköy’de Kobani açıklaması

’İHD Barış İçin Kadın Girişimi” ve bazı kadın dernekleri, Kadıköy AKP İlçe Teşkilatı önünde toplanarak Kobani’de yaşananları basın açıklaması ile protesto ettiler.

AK PartiKadıköy” İlçe Başkanlığı önünde 7 Ekim Salı günü saat 13.00’de toplanan “İHD Barış İçin Kadın Girişimi” ve bazı kadın örgütlerine mensup kalabalık pankart ve dövizler açtı. Bir süre sloganların atılmasının ardından grup adına basın açıklaması okundu. Açıklamada İŞİD’in Kobani’ye girmesine karşı ABD bombalamaların görüntüden öteye gitmediği ve hükümetin “Kobani’nin yanındayız” demesine rağmen somut hiçbir adım atmadığı ileri sürüldü. Kobani’den kaçan insanların yokluk ve yoksulluğun yanısıra gıda ve temizlik malzemesi konusunda büyük eksiklikleri bulunduğu ileri sürülen açıklamada en büyük zararı ise kadınların gördüğü belirtildi. Valilik talimatı ile sınıra en yakın köylerden başlanarak güvenlik gerekçesiyle herhangi bir yer göstermeksizin gaz ve panzerlerle köylerin boşaltıldığı belirtilen açıklamada, bu şekilde bölge halkının yardım ve dayanışmasının kırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Açıklamanın ardından kalabalık AKP Kadıköy İlçe Teşkilatı önünden ayrıldı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Erdoğan’dan özel ilgi

Erdoğan’dan özel ilgi

selyus