Ana Sayfa SİYASET 13 Mart 2014

Nimetullah Topu, “Kimse mağdur olmayacak”

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, “Ataşehir’de mülkiyet, tapu, imar ve dönüşüm sorunlarını bir yıl içinde çözeceğiz, kimse mağd

Nimetullah Topu, “Kimse mağdur olmayacak”

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, “Ataşehir’de mülkiyet, tapu, imar ve dönüşüm sorunlarını bir yıl içinde çözeceğiz, kimse mağdur olmayacak” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday olan Nimetullah Topu, Ataşehir’in önemli bir kısmında tapu, imar ve mülkiyet sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Bu sorunlarla ilgili çözümler üretilemedi. Biz bu konuda iddialıyız. Önümüzdeki dönemde Ataşehir’in tapu, mülkiyet ve imar sorunlarının tamamını çözeceğiz. Bu içi boş bir iddia değil. Beş yıl Ak Parti İlçe Başkanlığı yaptım, sorunların nedenlerini, çözümlerini, hangi argümanlarla çözüleceğini, halkın taleplerini hepsini yakından biliyorum” dedi.

Çözümlerimiz hazır

Kentsel dönüşümü ise “kentsel yenileme” olarak adlandırdıklarını söyleyen Topu, kimseyi mağdur etmeden, Fikirtepe modelini örnek alarak, yerinde dönüşümle sorunu çözeceklerini hatta ilk bir yıl içinde dönüşümün büyük kısmını bitireceklerini vurguladı. Topu, “çözümlerimiz hazır” diyerek halkla müteahhitler arasında adeta bir köprü görevi görerek, halkın kendi istediği gibi bir çözüm ortamı hazırlayacaklarını dile getirdi.
Topu, “İnşallah bu dönüşümü, bölgemizin farklı yerlerinde imar plan artışıyla ve özendiren, teşvik eden bir imar planıyla, halkımızın kendi anlaşmalarıyla, kendi bulacağı müteahhitlerle, doğru sözleşmelerle, doğru adımlarla süreci yönetmesine katkı sağlayacağız. Biz orada bilgilendirme ve bilinçlendirme yapacağız, yönlendirme değil, halkın menfaati ve haklarını koruyan bir tavır takınacağız. Bu ölçekte de iki bölgemiz var, Yenişehir’de İmar İskan Blokları, imar planlarını yapacağız halkımızın talebi doğrultusunda, kendileri dönüşümü sağlayacak. Esatpaşa’da bir bölgemizde de yine halkımızın talepleri doğrultusunda imar planlarını revize ederek onların da dönüşümü gerçekleştirmesini sağlayacağız” diye konuştu.

enson haber

Etiketler:
selyus