Ana Sayfa SİYASET 9 Haziran 2014

Ömer Şahan, bu yaptığınız…

Belediyenin CHP’li belediye meclis üyelerine seslenen AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Ben CHP’li arkadaşlarımızın da biraz vicdan muhasebes

Ömer Şahan, Kadıköylünün parasını adalarda harcayamazsınız

Belediyenin CHP’li belediye meclis üyelerine seslenen AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Ben CHP’li arkadaşlarımızın da biraz vicdan muhasebesi yapmasını istiyorum. Kadıköy’ün sorumluluğudur. Lütfen Kadıköylünün parasını, vergilerini Kadıköy’ün dışında harcanmasına sizler aracı olmayın. Bu yaptığınız Kadıköylülere haksızlık”

İstanbul’un CHP’li ilçe belediyeleri, kendi meclislerinde aldıkları kararla Adalar Belediyesi’ni kardeş belediye ilan ettiler. Adalar Belediyesi de bu ayki meclis toplantısında diğer belediyelerin kararını meclisinden geçirerek bir oh çekti. Milyonlarca lira borcu olan Adalar Belediyesi kardeş belediyelerinin desteğiyle rahatlamak istiyor. Kadıköy Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının son oturumunda ilgili komisyon tarafından meclise getirilen Adalar Belediyesi’ni kardeş belediye ilan edip yardım edilmesine AK Parti Gurubundan itiraz geldi. 6 Haziran Cuma günü Kadıköy Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan böyle bir şeyi kabul etmenin mümkün olmadığını, Kadıköylülerin parasının adalarda harcanamayacağını ifade ederek gurubu adına sert açıklamalarda bulundu.

Ömer Şahan’dan sert açıklamalar

Kadıköy Belediyesi’nin bütçesinden Adalar İlçesine harcanacak paralara itiraz eden AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediyesi Adalar Belediyesi’ni kardeş belediye ilan etmiş. Bizim meclis üyelerimizi arayarak onlarla istişare ettim. Adalar belediyesinin yaklaşık 80 milyon borcu varmış. Bir şey daha öğrendim sadece Kadıköy Belediyesi değil, İstanbul’daki tüm CHPli belediyeler Adalar Belediyesi’ni kardeş belediye ilan etmiş. Adalar Belediyesi de bu ayki meclisinden bunu geçirmiş. Bu biraz bana Adalar Belediyesi’nin kurtarma operasyonu gibi geldi. Kadıköylünün malı Kadıköy’e kalsın. Adalar Belediyesi’nin borcu, alacağı, bu ilçe sakinlerinin vereceği vergilerle, beyanlarla ve kaynaklarla yapılsın. Bu kurtarma operasyonunda Kadıköylünün parası ve Kadıköylünün hakkının zayi edilmesini istemiyoruz. Raporda bir şey daha dikkatimi çekti. Adalar Belediyesi’nin 2014 yılında yürütmekte olduğu projeleri için 20 proje desteği verecekmişiz. Bizim komisyon üyelerimiz insafa gelmişler ve bunu da 5 yılda yapma koşuluyla sınırlamışlar. Adalar Belediyesi’nin 2014 yılında yapacağı bir projeye 5 yıl boyunca biz niye destek olalım. 2015 yılındaki projeleri 5-6 ayda bitirecek belediyecilik anlayışına sahip değilseniz zaten Kadıköy’ü bu işe karıştırmayın diye düşünüyorum. Ben CHP’li arkadaşlarımızın da biraz vicdan muhasebesi yapmasını istiyorum. Kadıköy’ün sorumluluğudur. Lütfen Kadıköylünün parasını, vergilerini Kadıköy’ün dışında harcanmasına sizler aracı olmayın, bunu bir daha görüşüp, bir daha komisyona gönderin. Belediyemizden istenenler: 85 ton motorin, 2 adet kamyon, 20 kişilik minibüs, 1 adet silindir. Kadıköy halkının adalara vereceği böyle bir malının olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki Kadıköy Belediyesi’nin de borçları var. Bu borçlardan dolayı ben mevcut yönetimi hiçbir şekilde suçlamıyorum, geçmişten gelen borçlar var. Bu borçlarla uğraşırken bir Adalar Belediyesi’ne yardım edilmesine karşıyız. Bir zaman sonra kardeş belediye olup Silivri Belediyesi’ne, Maltepe Belediyesi’ne de yardım ederiz. Bunun önünü alamayız diye düşünüyorum, ben bu konunun tekrar komisyona gelip tekrar değerlendirilmesini istiyorum.” dedi.

Adalara Kadıköy’den çok giden var

AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan’ın eleştirilerine cevap veren CHP’li Kadıköy Belediye Meclis Üyesi İlhami Sadıkoğlu, “Adalar Belediyesi’nin gerçek nüfusu 10 civarındadır. Ancak yazın buraya diğer ilçelerden akın akın gelen insanlarla nüfus yüzbinleri geçiyor. Bu ilçe gerçek nüfusuna göre para aldığı için mağdur oluyor. Adaya en çokta Kadıköy’den vatandaşlarımız gittiği için belediye olarak buraya destek vermeyi uygun gördük.” diye konuştu.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Teşkilatların vefa iftarları

Teşkilatların vefa iftarları

selyus