Ana Sayfa SİYASET 29 Nisan 2014

Şahan’dan isabetli top atışları

AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, insanları ayrıştıran Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu topa tuttu.

Seçimlerin ardından açılan Kadıköy Belediye Meclisi 1. Toplantı, 2. Oturumunda söz alan Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, billboardlara yazdırdığı yazının yanlış algı oluşturmasından dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu yerden yere vurdu. Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, seçimlerden sonra Kadıköy’deki belediye billboardlarında “Cumhuriyetine ve kentine sahip çıkan Kadıköylülere teşekkür ediyorum.” demişti. Kadıköy’de CHP’ye oy vermeyen yaklaşık150 bin seçmen, Cumhuriyetle ve Cumhuriyetin değerleriyle bir sorunları varmış gibi algı oluşturan başkan Nuhoğlu’na çok büyük tepki gösterdi. Bir tepkide Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan’dan geldi. Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, insanları ayrıştıran başkan Nuhoğlu’nu topa tuttu.

“İNSANLARI AYRIŞTIRMAYIN”

Kadıköy Belediye Meclis toplantısında söz alan ve bir konuyla ilgili rahatsızlığını belirtmek istediğini söyleyen Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Ben Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu mezunuyum. 13 yaşımda yatılı gittiğim okulda ilk derse girdiğimde tahtada şu yazıyordu, “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Biz Kadıköy’de daha fazla ayrışmanın ve daha fazla kutuplaşmanın olmasını istemiyoruz. Sayın belediye başkanı seçildi, hayırlı uğurlu olsun. Bizimde belediye başkanımız, tüm Kadıköylülerin de belediye başkanıdır. Ama sayın belediye başkanının seçimlerden sonra billboard ve pankartlarda şu yazısıyla karşılaştık ve çok üzüldük açıkçası. “Cumhuriyetine ve kentine sahip çıkan Kadıköylülere teşekkür ediyorum.” Burada sayın başkana oy vermeyen yada sandığa gitmeyen seçmen sayısı 150 bin civarında. Başkan, devir teslim töreninde Kadıköy’ün Belediye Başkanı olacağını iddia etti. Sayın başkan; sanki 150 bin kişinin Cumhuriyetle ve Cumhuriyetin değerleriyle bir sorunu varmış gibi algı oluştu Kadıköy’de. Açıkçası bu bizi çok rahatsız ediyor” diye konuştu.

“ZÜLÜM 1453’TE BAŞLADI”

Eski belediye başkanı gezi olaylarından dolayı Başbakana yönelik tepki çekecek konuşmalar yaptığını ifade eden Başkan Ömer Şahan, “Bundan önceki süreçte de Kadıköy eski belediye başkanı Sayın Başbakanımızın Kadıköylülerle bir derdi olduğunu söylemişti. Gezi olayları sırasında Bahariye Caddesi’nde bir duvara “Zülüm 1453’te başladı” diye bir söz yazıldı. 1453 tarihi, tüm evrensel tarihçilerinin de kabul ettiği karanlık bir çağın kapatılıp, aydınlık bir çağın açıldığı tarihtir. Evet, bu tarihle ilgili bir derdi olan varsa bizim onunla problemimiz var. Bizim tek derdimiz yeni dönemde Kadıköylüye daha iyi hizmeti nasıl veririz. Bakın dün bize komisyonlarda görev vermediniz. Sayın belediye başkanı internet sitesinde şöyle yazmış: “Dayatmalarla değil, uzlaşmalarla yönetilen bir Kadıköy için” Şimdi biz kendi belediye meclisimizi uzlaşmayla yönetemiyorsak, Kadıköy’ü nasıl uzlaşarak yöneteceğiz. Bunu çok merak ediyoruz. AK Parti Grubu adına ricam şu: biz daha fazla kutuplaşmanın Kadıköy’de olmasını istemiyoruz. Bize düşen görev neyse her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.” dedi. Ömer Şahan son olarak, “Komisyonlara seçilmedik ama belediyenin iyi yaptığı her işin altına imza atacağız. Ben, buradaki birkaç meclis üyesi arkadaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görev yapacağız, Allah’ın izniyle. Orada da Kadıköy için en doğru neyse altına imza atacağız. Sayın başkan bu billboardlar bizim arkadaşlarımızı ve Kadıköy’de size oy vermeyen seçmenleri rahatsız etmiştir.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’Lİ ARKADAŞLARIMIZ KOMİSYONLARA ALINMALIYDI”

Kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Bu yazıdan AK Parti’li arkadaşlar niye rahatsız oldular. Burada öteleyen bir şey yok. Ben dışlayıcı ve ötekileştirici bir anlamda söylemedim. Bu yazı, bize oy veren ve vermeyenlerin tamamını kapsayan birşeydir. Genel siyasette nasıl iktidar yüzde 45’lerle seçimi kazandık diyorsa, bizde o anlamda kullandık bu sözü. Diğer bir konu, evet AK Parti’li arkadaşlarımız komisyonlara alınmalıydı. Alınmaması siyasi bir karar oldu” dedi.

Etiketler:
selyus