Ana Sayfa SİYASET 12 Haziran 2014

Wieland’dan İBB’ye ziyaret

12 Haziran 2014 tarihinde Hürriyet/Almanya gazetesinde “Topbaş Berlin’i kapıdan çevirdi” başlıklı habere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması ger

Wieland’dan İBB’ye ziyaret

12 Haziran 2014 tarihli Hürriyet/Almanya gazetesinde “Topbaş Berlin’i kapıdan çevirdi” başlıklı habere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Berlin Eyaleti Meclis Başkanı Ralf Wieland ve beraberindeki heyetin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulunma taleplerine olumlu yanıt verilmiş, yapılan resmi yazışmalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüşme konusunda “teyide açıktır” ifadesi kullanılmış ve her yazışmada bu ifade yinelenmiştir. Yani heyete, Başkan Topbaş’la görüşme konusunda teyit verilmemiştir.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti Belediye Başkanları Toplantısı için Ankara’da bulunduğu için Başkan Wieland ve beraberindeki heyet protokol esasına uygun olarak dün (11 Haziran 2014) saat 11.30’da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet ile Başkanlık makamında görüşmüştür.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sırasında heyet İBB meclisini gezmiş, yerel seçimler konusunda bilgi almıştır.
Dolayısıyla; bahsi geçen haberde yer alan “Başkan Topbaş’ın görüşmeyi gerekçe göstermeden son dakikada iptal ettiği” ve “Alman heyetin kapıda kaldığı” ifadeleri tamamen asılsızdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler:
selyus