Abdullah Özdemir, “2010 ile 2019 yılları arasında İstanbul raylı sistemler adına altın çağını yaşadı”
İBB Meclisi Aralık ayı olağan toplantılarının 1. Oturumu, Yenikapı’daki Doktor Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.
Burada bir konuşma yapan İBB Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı Abdullah Özdemir, ağırlıklı olarak İstanbul’un raylı sistem ağı üzerinde durdu. Özdemir, raylı sistemle ilgili AK Parti öncesi, AK Parti dönemi ve son 2,5 yılı değerlendirdi…
“YANİ CUMHURİYET TARİHİNDEN 2004 YILINA KADAR 44 KİLOMETRELİK BİR HAT SÖZ KONUSUYDU”
Başkan Özdemir kürsüde yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Meclisimizde bu ayki gündemimiz olan Raylı sistemlerle ilgili bir özet geçmek istiyorum.
2004 yılında raylı sistemle ilgili 44 kilometrelik bir hat söz konusuydu. Yani Cumhuriyet tarihinden 2004 yılına kadar 44 kilometrelik bir hat söz konusuydu.
Biz AK Parti olarak 2004 yılında görevi devraldığımızda ilk olarak bir planlama yaptık. İstanbul’un çevre düzeni planını oluşturduk. İktisadi, ekonomik, tarımsal, ulaşım anlamındaki düzeni güncellendikten sonra bir de İstanbul’a ulaşım ana planı oluşturduk. Ulaşım ana planı ile de İstanbul’un 100 yıllık altyapısını 2004-2010 yılları arasında gerçekleştirdik. Ama bu altyapı çalışmaları yapılırken boş durmadık.
44 kilometrelik 100 yıllık geçmişi olan İstanbul’un raylı sistem ağını belirli ağların uzatılmasıyla yüzde 50 arttırarak 2010 yılında 66 kilometreye çıkardık.
Çevre düzenlemesi planı ve ulaşım ağı planı ile 2010 ile 2019 yılları arasında ise İstanbul raylı sistemler adına altın çağını yaşadı.
O tarihlerde yapılan yatırımlarla İstanbul’daki raylı sistem ağı: 66 kilometreye133 kilometre daha ekleyerek 199 kilometre raylı sistem ağını oluşturduk. Bakanlığımızın yapıp teslim ettiği 101 kilometreyi de eklediğimiz de biz 300 kilometre raylı sistem ağını yeni yönetime telim ettik” dedi.
Başkan Özdemir’in konuşmasının tamamını paylaştığımız videodan takip edebilirsiniz.
Benzer Videolar
-
İETT otobüsü alevlere teslim oldu
-
İETT otobüsü börekçiye daldı
-
Dünya Engelliler Günü’nde Pendik’te anlamlı karşılaşma
-
CHP’li Maltepe Belediyesi ilçeyi çöp yığınına çevirdi
-
AK Parti Üsküdar’dan anlamlı ziyaretler
-
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Şile Uluçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
-
İstanbul’un Karadeniz kıyısında Ege manzarası
-
İstanbul’da novus “Sosyal Medya ve Gerçeklik Algısı” çalıştayı
-
İstanbul yağmurlu bir güne uyandı, trafik yoğunluğu yüzde 80 oldu
-
Dükkanını pis su basan vatandaş İSKİ’ye isyan etti, Esenyurt Belediyesi yardımına koştu
-
Kornaya basan kamyonet sürücüsünü önce uyardı sonra darbetti
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörsüz Türkiye sürecinin başarısı için iktidarımızın da devletimizin de kararlılığı tamdır”


