Ana Sayfa SİYASET 7 Nisan 2014

Battal İlgezdi’nin ilk icraatı!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi seçimi kazanır kazanmaz, ilk işi bazı çalışanların işine son vermek oldu.

Battal İlgezdi’nin ilk icraatı!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi seçimi kazanır kazanmaz, ilk işi bazı çalışanların işine son vermek oldu.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Ataşehir’de yeniden Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, mazbatasını alır almaz ilk icraatı belediye çalışlarının işine son vermek oldu! İlgezdi, seçimden hemen sonra partililere verdiği kokteylde yaptığı konuşmada “Belediye çalışanlarına yönelk köklü bir revizyon yapacağını” söyleyerek işten çıkarmayla ilgili işaretleri vermişti.

Sabah işe gittiklerinde öğrendiler

2009’da ilçe olan Ataşehir’in kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı. Ardından hiçbir açıklama da bulunmayan İlgezdi Belediye çalışlaarının işine son verdi. Çalışanlar her zamanki gibi bu sabah belediyeye gitti. Kartlarının okunmadığını gören Belediye çalışanları ne olduğunu anlamadı. Ardından da işlerine son verildiğini öğrendi.

Personele sert çıkış yapmıştı

CHP’den Ataşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Battal İlgezdi, 1 Nisan Salı günü Novada etkinlik salonunda belediye çalışanları ve parti temsilcilerine verdiği kokteylde personele sert çıkışlar yapmıştı. Başkan Battal İlgezdi, burada yaptığı konuşmasında çok sert sözlerle “belediye çalışanlarına yönelik köklü bir revizyon yapacağını” açıklamıştı.

Basın danışmanından açıklama

Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer Özilhan, işten atmalara ilişkin bilgi verdi.
Özilhan, “Bugün bazı İnternet haber siteleri ile bazı gazetelerin WEB sayfalarında yer alan “Ataşehir Belediyesi’nde 350 kişinin iş akitlerinin feshedildiğine” ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi’nde beş yıllık belediye başkanlığı dönemini tamamlayıp 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Battal İlgezdi ve yönetici kadroları geçmiş beş yılın değerlendirilmesi çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçen 5 yıllık hizmet sürecine ilişkin eleştiri özeleştiri ile hizmet ve personel performans değerlendirilmesinin de yapıldığı “çalışma toplantılarında” ilgili birimlerin sorumlularından gelen “verim alınmayan personel” içinde tasarruf kararları alınmıştır. Beş yıllık süreç içinde yeterli verim alınamadığı belirlenen personele tüm özlük hakları korunarak teşekkür edilmiş ve kurumla ilişkileri kesilmiştir. Bu konuda internet medyasında ve bazı gazetelerin WEB sayfalarında yer alan 350 kişi rakamı kesinlikle doğru değildir. Kamuoyunun bilgisine sunulur

Etiketler:
selyus