Ana Sayfa SİYASET 11 Nisan 2014

Demokrat olmayan bir meclis yapısı

CHP bir kez daha demokrat olmadığını ve özde değil sadece sözde kuru kalabalık yaptığını Kadıköy Belediyesi Meclisi’nde gösterdi.

Demokrat olmayan bir meclis yapısı

CHP bir kez daha demokrat olmadığını ve özde değil sadece sözde kuru kalabalık yaptığını Kadıköy Belediyesi Meclisi’ne AK Partili üyeleri komisyonlara almayarakgösterdi.

Kadıköy Belediye meclisi yeni dönem çalışmalarına başladı. CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri tarafından oluşan meclis ilk toplantısını 10 Nisan Perşembe günün belediye meclis toplantı salonunda yaptı. Heyecanlı ve yüksek katılımlı geçen toplantıda meclisin çalışma yapısı şekillendi. CHP Grubunun talebi üzerine AK Parti’nin komisyonlarda temsil edilmemesi gerektiğini, Aykurt Nuhoğlu’ndan da bu tekliflerini oylamaya sunmasını talep ettiler. Teklif Nuhoğlu tarafından meclise sunuldu, AK Parti Grubu bu teklife itiraz ederek hayır oyu kullandı.
5 CHP ve 1 AK Parti adayı ile şekillenmesi gereken komisyonlar, CHP’li üyelerin oy çokluğu ile tamamen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından oluşturuldu.
Yerel yönetimler kanun gereği sayıları yetersiz olduğunu bahane ederek AK Parti’li üyeleri komisyonlara almayan lafta demokrat CHP’li üyeler, bundan sonraki süreçte komisyonlarda kendileri çalacak, kendileri oynayacak ve kendileri dinleyecek.

Kanunlara çok bağlıymış havası estirip AK Parti’li belediye meclis üylerini komisyonlara almayan Aykurt Nuhoğlu’na daha çok yakın tarihte marjinal gruplara twitt atarak kanun dışı eylemlere davet ettiğini hatırlatırız. Kanunlara sözde bağlı olan samimiyetsiz Kadıköy Belediyws’nin acemi başkanı Nuhoğlu, Altıyol’da kanun dışı topladığı bu illegal grupların kamu bankalarını ve esnafların dükkanlarını kırıp dökerek milyonrlarca lira zarara uğrattığını unuttu herhalde! Samimi olmak bir erdemliliktir. Deki biz AK Pari’den nefret ettiğimiz için sizi almadık. hadi dede..hadi dede.. De, de ki samimi olduğun görelim.

Bu demokrat dışı karara şiddetle tepki koyan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan “Sayın Nuhoğlu biz sizi arkadaşlarınıza sorduk, nasıl biridir diye, onlarda iyi olduğunuzu rahat çalışabileceğimizi söylediler. Ama gördüğümüz tablo hiçte öyle biri olmadığınızı gösterdi. Biz tek başına çalışmak istiyoruz ve sizin birikimlerinizden faydalanmak istemiyoruz diyorsanız, karar sizin, buyurun” diyerek partisi adına tepkisini ortaya koydu.

ÖNCE SEÇİM KURULUNA GİDİLDİ

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri öğlen saatlerinde Kadıköy İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldılar. Daha sonra Kadıköy Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda bulanan AK Parti Grup odasına geçerek çalışmalarına başladılar. Ömer Şahan, Y. Mimar Göksel Öksüz, Y. Mühendis Barçın Kayaman, Hasan Tek, Elif Lale Bilgili ve Emin Ali Önder’den oluşan AK Parti Grubu ilk toplantısını İlçe Başkan Vekili Av. İs Mesih Şahin Başkanlığında yaptı. Toplantıda çalışma yapısı üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra grup başkan vekili belirlendi. AK Parti İlçe Başkanını temsil etmek üzere de Ömer Şahan AK Parti Grup Başkan Vekili olmasına karar kılındı.

Etiketler:
selyus