Ana Sayfa SİYASET 10 Nisan 2014

Sen önce Kadıköy’ü yönet..

Bingöl’de AK Parti’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen, daha sonra haklı gerekçeyle meclis üyeliğinden istifa eden Nurten Ertuğrul’u

Sen önce Kadıköy’ü yönet, Bingöl senin neyine!

Bingöl’de AK Parti’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen, daha sonra haklı gerekçeyle meclis üyeliğinden istifa eden Nurten Ertuğrul’u kendine malzeme etmek isteyen Aykurt Nuhoğlu’na Kadıköylü vatandaşlardan tepki geldi.

Bingöl’de AK Parti’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, ilk toplantıda AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, “Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz” sözünü kendilerine malzeme eden CHP’li belediyelerin kaçında kadın başkan yardımcısı var? Kadıköy’ün yeni başkanı Aykurt Nuhoğlu ilçenin bunca sorunu dururken Bingöl’de gelişen bir siyasi bir gelişmeye yorum yapmasına Kadıköylü vatandaşlardan tepki geldi. Ayrıca senden önceki dönem belediyede kaç tane kadın başkan yardımcısı vardı? El cevap: 0. Ataşehir Belediyesi’nde geçen dönem kaç tane kadın başkan yardımcısı vardı? Yine sıfır.

Nuhoğlu’dan Bingöl yorumu

Kendi belediye kadrosunu kurarken 2 bayan meclis üyesini başkan yardımcısı yapan ve Bingöl’de ki siyasi gelişmeyi bu fırsat mı bu fırsat şöyle bir eleştireyim zihniyetindeki Kadıköy’ün acemi Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Bingöl’de AK Parti’den belediye meclis üyesi seçildiği halde görev verilmeyeceği söylendiği için istifa eden Nurten Ertuğrul’un durumunu değerlendirdi: Aslında çok üzücü bir olay. Bir kadın adayın hem seçilmesi hem de belediye başkanlığı yardımcılığı görevinde sırf kadın olduğu için bulundurulmaması bu çağda hiç konuşulmaması gereken bir şey. Çok üzücü bir şey… Nasıl böyle bir şey düşündüler yaptılar anlamak mümkün değil. Bu çağda böyle bir şey düşünmelerini ben anlamıyorum. Toplumunda anlayabileceğini zannetmiyorum”

KADIKÖYLÜ VATANDAŞLARDAN NUHOĞLU’NA TEPKİ

İsminin açıklanmasını istemeyen Kadıköylü vatandaşlardan: “Evet doğru sayın başkan bu çağda bunları konuşmamamız gerekiyordu. Sizin yanınızda da bir Ermeni, bir Kürt, bir Alevi ve de bir başörtülü de olabilirdi sayın başkan. Ama kendi kimlikleriyle. Türk-Sünni ve Kemalist kimliğini giymek zorunda kalmadan. Lakin bir konuda önde iken öbür konuda çok da çağdışı bir durumda kalınabiliyormuş. Sizde başörtülü bir başkan yardımcısı seçebilirdiniz. Ya da Kürt. En azından başörtü ve de Kürt fobinizi bu sayede yenerdiniz. Mesela Mardin Belediye eşbaşkanı Süryani bir hanım. Süryani kimliğini de her fırsatta dile getiriyor. Bu güzel bir örnek ve sizde örnek alabilirdiniz”

BİNGÖL’DE Kİ OLAY NASIL GELİŞTİ?

Bingöl’de AK Parti’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, ilk toplantıda AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, “Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz” demesinden sonra meclis üyeliğinden istifa etti.
Partisinden değil sadece belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirten Ertuğrul, aynı düşüncede olmadığı için AK Parti’den istifa etmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Seçim zamanında gece- gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar erkeklerle birlikte çalıştıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir. Gece- gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız, sonra bize dinen ve örfen kadınların görev alamayacağı söylenecek. Bunu kabul etmem söz konusu değildi, bu nedenle istifa ettim. Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiç bir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ettim.”

Etiketler:
selyus