Ana Sayfa SİYASET 13 Ağustos 2014

Genel Başkanımızın yanındayız

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adayımız açıklandığı andan itibaren İstanbul örgütümüz açısından tartışma bitmiş ve çalışmalara b

“Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun yanındayız”

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adayımız açıklandığı andan itibaren İstanbul örgütümüz açısından tartışma bitmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Sayın İhsanoğlu’nun adaylaştırılması sürecinde parti içi demokrasinin gereği bir takım eleştiriler olması ise gayet olağandır. Ancak aday kesinleştikten sonra olması gereken parti disiplinine uyarak çalışmaktır ve İstanbul örgütümüz de bunu yapmıştır. Örgütümüz bu şekilde davranarak partililik esaslarına uygun davranmış ve kapalı kapılar ardında yapılmaya çalışılan Genel Başkanımıza ve partimize zarar verme çalışmalarına alet olmamıştır. CHP İstanbul İl Örgütü, ilk günden beri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin geleceğiyle ilgili aldığı bu tarihi kararın ve demokratik hukuk devletinin devamı için ortaya koyduğu iradenin arkasında olmuştur.

Ancak adayımızın açıklandığı günün hemen ardından adaya tepki gösteren bazı partililerimiz, önce adayı kamuoyu önünde tartışmaya açmış daha sonra da başka bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartmak için imza toplamıştır. Seçim sürecinde adayımıza destek olmak amacıyla hiçbir çalışmaya katılmayan ve seçmenin sandığa gitmemesini neden olan bu kişiler, seçim sonuçlarını da etkilemiştir. Seçimin hemen ardından da sonuçları değerlendirmek adı altında yeniden ortaya çıkan bu kişilerin, bir kez daha parti disiplinine uymadıkları ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP’nin geleneğinde bu tür davranışlara yer yoktur. Şu bilinmelidir ki; parti içi muhalefet adı altında harcanan bu enerji, seçimlerde harcanmış olsa idi sonuç daha farklı olacaktı. Seçim sonuçları değerlendirilirken bu gerçek asla gözardı edilmemelidir. AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı değil de toplumsal uzlaşının adayı İhsanoğlu’nu eleştirerek seçmenlerin sandığa gitmemesine neden olan bu kişilerin, partimize ve Genel Başkanımıza yönelik eleştirilerinin örgütümüzde bir karşılığı yoktur.

Bugünden sonra da partililik bilinciyle daha aydınlık bir Türkiye umuduyla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz noktada; seçim çalışmalarına destek vermeyen ancak bugün kurultay çağrısında bulunanların bu girişimleri partimizi kamuoyu önünde tartıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Her türlü tartışmanın partimizin yetkili kurullarında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Oğuz Kaan Salıcı
Cumhuriyet Halk Partisi
İstanbul İl Başkanı

Etiketler:
selyus