Ana Sayfa SİYASET 31 Ocak 2014

Kadıköy’e yeni imar müjdesi…

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy’ün beklediği projelerle geliyor.

Kadıköy’e yeni imar müjdesi…

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy’ün beklediği projelerle geliyor. 25 yıl boyunca Kadıköylüleri ihmal ederek insanları adeta cezalandıran mevcut yerel yönetime dur diyecek, vizyon sahibi, yerel yönetim tecrübesi olan, genç ve dinamik bir isim: Av. Hurşit Yıldırım, özellikle yeni imar projesi başta olmak üzere Kadıköy’ün beklediği projelerle geliyor. 2002 yılında AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete atılan Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy Belediye Meclis Üyeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunarak siyasi kariyerini akademik düzeye taşıdı.

25 yıl boyunca Kadıköylüleri ihmal ederek insanları adeta cezalandıran mevcut yerel yönetime dur diyecek, vizyon sahibi, yerel yönetim tecrübesi olan, genç ve dinamik bir isim: Av. Hurşit Yıldırım, özellikle yeni imar projesi başta olmak üzere Kadıköy’ün beklediği projelerle geliyor.

2002 yılında AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete atılan Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy Belediye Meclis Üyeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunarak siyasi kariyerini akademik düzeye taşıdı.
AK Parti’nin marka haline gelmiş yerel yönetim anlayışını İstanbul’da devam ettirecek ilçe belediye başkan adayları belli oldu. İlçe Belediye Başkan Adayları, 26 Ocak Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen törende, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbullulara tanıtıldı. İlçe belediye başkan adayları arasında genç, dinamik ve siyasi deneyimi olan Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy’ün vizyonunu değiştirecek mega projeleriyle seçime iddialı giriyor. 2002 yılında AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete atılan Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy Belediye Meclis Üyeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunarak siyasi kariyerini akademik düzeye taşıdı.

Yıldırım’ın ilk müjdesi, Kadıköy’ün yeni imar projesi

Kadıköylülerin yıllardan beri beklediği imar projesinin müjdesini Av. Hurşit Yıldırım verdi. Yıldırım, hazırladıkları imar projesiyle Kadıköylülerin 1 metre kare dahi hak kaybı yaşamadan yepyeni ve daha değerli bir mülke kavuşacaklarını, bunun yanında her konut alanının yeterince otopark ve yeşil alana sahip olacağını, Kadıköylülerin deprem korkusuyla yaşamaktan kurtulacaklarını belirtti.
Parsel alanları küçük olan vatandaşların müteahhitler ile anlaşmalarında mevcut daire alanlarının küçüldüğünü ve bunun yanı sıra ekstra ödemeler yapmak zorunda kaldıklarını, ayrıca küçük parsellerde gerçekleşen dönüşümlerde otopark, yeşil alan ve sosyal donatı alanları noktasında daha modern bir kent inşası için arzu edilen sonuca ulaşılamadığını söyleyen AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, “Biz ise hazırladığımız imarda daha bütüncül baktığımız için vatandaşlarımız bu sorunları yaşamayacak. Nasıl mı? İmar planını mevcut yerel idarenin önerdiği gibi parsel bazlı değil, Kadıköy’de ada bazlı bir anlayışı teşvik eden anlayış ile çözeceğiz. Gelecek projeksiyonunda, Kadıköy’ün mevcut nüfusunun artacağını göz önüne alarak; binaları depreme karşı güçlendirirken ve yenilerken aynı zamanda kentin fiziki altyapısını baştan aşağı yenileyen, yol kesitlerini genişleten, yeşil alanları arttıran, otopark sorununu çözen, bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları ile modern ve marka bir kent haline dönüştürecek bir imar planı sunacağız. Kentsel dönüşüm modelimizde bölgede yaşayan hemşerilerimizi yine mevcut daire alanlarından 1 metre kare dahi kaybetmeden ve ekstra hiçbir ücret ödemeden haklarını almaları temel önceliğimiz olacaktır” dedi.
Mevcut kent yerleşiminde Kadıköy sahilinde bulunan rekreasyon alanlarından özellikle kentin kuzey bölgelerinde yaşayan vatandaşların istifade etmesinin mümkün olmadığını dile getiren Av. Hurşit Yıldırım, “Yeni imar planımız ile E5 Karayolundan sahil şeridine kadar uzanan yeşil bantlar oluşturarak kentin kuzeyini bu yeşil kuşaklarla birbirine bağlayacağız. Buralarda çocuk oyun alanları, spor alanları, bisiklet parkurları gibi sosyal donatı alanları oluşturacağız. Ayrıca bu alanları yatay olarak oluşturacağımız bisiklet yolu ağları ile birbirine bağlayarak kentsel sürekliliği elde edeceğiz” diye konuştu.

Kadıköylülere mega projeler

Kadıköy’ü 25 yıldır hizmetten yoksun bırakan mevcut yerel yönetimin gitmesine sayılı günler kala AK Parti’nin vizyon sahibi ve deneyimli siyaset adamı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköylüleri mevcut yerel yönetimin zulmünden kurtarmak için belediyeyi yönetmeye talip oldu. Mega projeleriyle gelen AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, imar, ulaşım, otopark, engelsiz yaşam, yeşil alan, kültür-sanat, Kadıköy Arena ve diğer spor alanları, hayvan hakları ve daha birçok önemli konularda projeler hazırlayarak Kadıköylülerin hizmetine sunmak için sabırsızlıkla beklediklerini ifade ediyor. Kadıköylülerin bu kötü yönetimi hak etmediğini belirten Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, “Bu projelerimizi akademik kariyeri olan ekibimizle birlikte hazırladık. Özellikle bu konularda Kadıköy’ü ihmal edenlere Kadıköylüler artık yeter diyecek ve AK Belediyecilik hizmetiyle tanışacak” dedi.

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı

Av. Hurşit Yıldırım Özgeçmiş

Hurşit Yıldırım, 1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu Kırşehir’de, ortaöğretimi Yozgat’ta tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer aldı ve İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu.
2002-2004 yılları arasında AK Parti Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yıldırım, 2003 yılında Siirt seçimlerinde Siirt-Pervari SKM Başkanlığı’nda görev aldı.
2004-2009 yılları arasında Kadıköy Belediyesi Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı.
Av. Hurşit Yıldırım, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım Medya Birim Başkanlığı ve Seçim İşleri Birim Başkanlığı yaptı.
2009-2011 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010 Referandumunda Anadolu Yakası Seçim İşleri Bölge Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Av. Hurşit Yıldırım, ayrıca 2011-2013 yılları arasında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.
Kadıköy İnsan Hakları Kurul üyeliği de yapmış olan Av. Hurşit Yıldırım, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) üyesidir. İngilizce bilmektedir. 18 yıldır Kadıköy’de serbest avukatlık yapmakta olan Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

AK Parti’nin geleceğinden…

AK Parti’nin geleceğinden…

selyus