Ana Sayfa SİYASET 21 Haziran 2014

Kenan Şahin’den suç duyurusu

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kendisinin ve belediyenin adını kullanarak vatandaştan “yardım” adı altında para talep eden dolandırıcılar ha

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’den suç duyurusu

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kendisinin ve belediyenin adını kullanarak vatandaştan “yardım” adı altında para talep eden dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkan Şahin, kendisinin ve Belediyenin herhangi bir bağış organizasyonu düzenlemediğini belirterek, vatandaşları bu konuda uyardı.

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre ilk olay, 20 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Kendisini Pendik Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan bir kişi, ilçedeki iş adamlarından birini arayarak Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in kendisiyle görüşmek istediğini bildirdi. Telefonda görüştüğü kişinin Başkan Şahin olduğunu zanneden işadamı, talepüzerine çalışanlarına verdiği talimatla bir miktar ödeme yaptı.

Yaklaşık bir ay sonra farklı bir numaradan arayarak kendisini yine belediye başkanı olarak tanıtan kişi, bu kez işadamından daha büyük miktarda bağış talebinde bulundu. Durumdan şüphelenen iş adamının konuyu eski belediye yöneticilerinden biriyle paylaşması sonucu dolandırıcılık girişimi ortaya çıkarken, ilk görüşmenin de dolandırıcılık olduğu anlaşıldı.

Pendik Belediye Başkanı Dr Kenan Şahin, her iki olayda da hem kendi, hem de Belediye Tüzel Kişiliğinin ismini kullanarak vatandaşlardan haksız ve hukuksuz yolla “ bağış” adı altında para alan veya almaya teşebbüs eden kişi ya da kişiler hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Vatandaşı uyardı

Kendisinin ve Pendik Belediyesinin bir bağış organizasyonu düzenlemediğini belirten Başkan Kenan Şahin, gerçekleri yansıtmayan bu tür talepler konusunda vatandaşları uyanık ve hassas olmaları konusunda uyardı. Başkan Şahin, dolandırıcılık olayının yargıya aksettirildiğini ve yasal mücadele başlattıklarını vurguladı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

İlçelerde son durum!

İlçelerde son durum!

selyus