Ana Sayfa SİYASET 13 Nisan 2014

“Öldük sandınız, ölen insanlığınız…”

“Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek”

Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesi, Üsküdar sahilinde protesto edildi. Meydanda atılan “Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek” sloganı düşündürücü ve anlamlıydı.

“Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek”

Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesi, Üsküdar sahilinde protesto edildi. Meydanda atılan “Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek” sloganı düşündürücü ve anlamlıydı.

İstanbul Üsküdar sahilinde toplanarak tekbir getiren gruptakiler, 528 sayısına dikkati çekmek için protesto eylemine saat 17.28’de başladı. Üzerlerinde kefeni temsilen beyaz bezler bulunan protestocular, sahile darağacı kurulmasının ardından, idama mahkum olan 528 kişinin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri boyunlarına asarak, Rabia işareti yaptı. AK Marmara Öğrenci Grubunun kalabalık katılımla destek verdiği ve aktif rol aldığı Üsküdar sahilinde ki protestoya ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ile Sümeyye Erdoğan katıldı.
Platform Siyah üyeleri, “Haksızlık karşısında eğilen dilsiz şeytan gibidir”, “Öldük sandınız, ölen insanlığınızdı” yazılı dövizler açarak, “Defol Sisi, seninleyiz Mursi” ve “Mısırlı ölmez, insanlık ölür” sloganları attı.
Protesto eyleminde bir kişi, sahilde kurulan darağacında Mısır üniformalı asker tarafından temsili olarak idam edilirken, infazı izleyen kefen giymiş 528 kişi de aynı anda yere düştü.
Bir süre sonra ayağa kalkan bu kişiler, hep bir ağızdan “Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek” şeklinde slogan attı.
Sahildeki vatandaşlar da Rabia işareti yaparak protestocu gruba destek verdi.
Uluslararası Af Örgütü üyesi bir grup da “Ölüm cezalarına son” yazılı pankart açarak Karaköy’deki Tünel girişinde toplanarak, ellerinde idam cezalarının durması talebini içeren dövizler taşıdı.
Grup adına açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü üyesi Simge Memişoğlu, “İdam cezası hiçbir koşul altında kabul edilemez. Ölüm cezasını henüz kaldırmamış devletler hemen harekete geçmeli ve bu insanlık dışı cezayı kaldırmalı. Tüm ölüm cezası kararlarını hafifletmeye ve ölüm cezasını yasaklayan bir morotoryum ilan etmeye çağırıyoruz” dedi.
Beşiktaş Bebek’teki Başkonsolosluk önünde toplanan Antikapitalist Müslümanlar üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup ise binanın duvarına “Vicdan nöbeti” yazılı siyah pankartı asarak, yere İsrail bayrağı serdi.
Grup adına açıklama yapan Yaser Emre İnci, “Dün Türkistan’da, Patani’de, Çeçenya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Arakan’da, Filistin’de, Halepçe’de nasıl zalimlerin karşısındaysak, bugün de yine aynı mizansenin oynandığı Mısır’da Müslüman kardeşlerimize karşı yürütülen linç kampanyasına karşı asil mümin duruşumuzu ortaya koyarak, 528 kardeşimiz hakkında verilen idam cezalarına asla sessiz kalmayacağız” diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

AA

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Hayalinizdeki mekan

Hayalinizdeki mekan

selyus