Ana Sayfa SİYASET 14 Ağustos 2014

Üsküdar’da Rabia buluşması

İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen ve Üsküdar’da devam eden 14 Ağustos Dünya Rabia Günü etkinliğine Mısır’daki darbe ve dünyada Müslümanlara uygulan

Üsküdar’da Rabia buluşması

İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen ve Üsküdar’da devam eden 14 Ağustos Dünya Rabia Günü etkinliğine Mısır’daki darbe ve dünyada Müslümanlara uygulanan katliam kınandı.

Rabia Platformu, Gençlik Kuruluşları Birliği ve 2023 Türkiye Platformu’nun da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle İstanbul Boğazı’nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında gerçekleştirilen ve 800’binin üzerinde Mısırlının öldüğü darbe ve katliamların unutulmaması için düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediyesi ise temin ettiği gemi ile destek oldu.

Karaköy İskelesi’nde başlayan etkinlik, sırasıyla Üsküdar, Çengelköy, Beykoz- İstinye, Bebek- Ortaköy, Sirkeci iskelelerinde gerçekleştirdi. Rabia pankartı ve çeşitli sloganların yer aldığı dövizlerle süslenen gemide, farklı milletlerden ve ülkelerden 300 genç de yer aldı.

Geminin Üsküdar İskelesi’ne yanaşmasından sonra, ellerindeki Rabia balonuyla karaya inen yolcular, Mısır’daki darbe taraftarları aleyhine slogan attı. Gençler, Üsküdarlı vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Gazeteci yazar Abdurahman Dilipak’da gemiye binerek Rabia platformuna destek verdi.

Rabia Platformu Başkanı Cengiz İşbilir yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğin amacını anlattı. Birçok sivil toplum örgütleriyle birlikte bütün mazlumların vicdanlarına tercüman olduklarını belirten İşbilir, “Sağ olsun Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. Darbelere karşı, katliamlara karşı güçlü bir direniş sergilemezsek yine bu darbe ve katliamlara maruz kalacağız. Hayır, bir protesto daha yapmak istemiyoruz. Yeni bir dünya kurmak istiyoruz. Darbeleri tamamen hayatımızdan silmek istiyoruz. Kıtaların buluştuğu İstanbul Boğazı’ndayız. Amacımız bu etkinlikleri bütün bir yıla yayarak, unutturmamak ve sürekli hatırlanmasını sağlamak” dedi.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mısır’da bundan 1 yıl önce 800’ün üzerinde insanın şehit edildiğini ve gelişmiş demokrasi ve ekonomisiyle dünyada önde olduğunu ileri süren ülkelerin hassasiyeti göstermediğine dikkat çekti.

Dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinin bu darbe zihniyetine karşı çıktığını da belirten Başkan Türkmen “Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa karşıyız. Bir haksızlık karşısında susmak, dilsiz şeytanlıktır. Gücümüz yetiyorsa elimizle, gücümüz yetmiyorsa dilimizle, ona da gücümüz yetmiyor ise en azından buğz etmek gerektiğine inanan bir terbiyeden geliyoruz. Mısır, en acı tablonun yaşandığı ülke. 1 yılı aşkın süredir kanayan yara. Bugün dünya mazlumlarının gözü Türkiye’nin üzerinde… 2002’den bu yana Türkiye’nin yakalamış olduğu siyasi istikrar, bütün ihanetlere ve hainliklere rağmen devam ediyor.
Üsküdar Belediyesi olarak, artık Yahudi orjinli ürünlere yer vermiyoruz. Üsküdarlı hemşerilerimiz bu konuda çok duyarlıdır. Bu Rabia gününde, dünyanın dört bir yanında katliama uğrayan şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bu direniş bütün dünyaya yayılacaktır, çok daha güzel bir dünya ve Türkiye’de hep birlikte oluruz” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Ahlaksız basın kudurdu

Ahlaksız basın kudurdu

selyus