Ana Sayfa SİYASET 22 Haziran 2014

AK Parti’nin geleceğinden…

Başbakan Erdoğan, Altını çizerek ifade ediyorum; cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey, AK Parti’nin geleceğ

AK Parti’nin geleceğinden kaygınız olmasın

Başbakan Erdoğan, Altını çizerek ifade ediyorum; cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey, AK Parti’nin geleceğidir. Neden? AK Parti şahıslarla değil, tekrar ediyorum, ilkelerle, sınırları belli politikalarla, en önemlisi de dava şuuru ve hareket ahlakıyla var olan ve var olacak bir partidir.

İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun öncülüğünde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Gurup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Yasin Aktay, Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Başkan Yardımcılarının yanı sıra mahalle düzeyinden başlayarak her kademedeki AK Parti yöneticileri ve partililer katıldı.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. AK Parti’nin kurulma sürecinin ve Başbakan Erdoğan’ın liderlik öyküsünün anlatıldığı, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterildi.

“Herkesi çok iyi tartma dönemimiz oldu”

İl Danışma Meclisinde bir konşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “son bir yıl içinde yaşadıkları zor süreç”te dostu ve düşmanı birbirinden çok daha net bir şekilde ayırt etme fırsatları olduğunu dile getirerek, “Açık, net konuşuyorum. İster halkamız içinde olsun, ister halkamız dışında olsun, herkesi çok iyi tartma dönemimiz oldu. Kimin hak mücadelesi tarafında durduğunu, kimin ihanet içinde olduğunu, kimin de susarak, tepkisiz kalarak, tarafsız durarak ihaneti onayladığını hepimiz gördük” ifadelerini kullandı.
Zor olmasa da kritik bir sürecin geldiğini söyleyen Erdoğan, yine bir imtihana hazırlandıklarını, yine bir teste girdiklerini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kimin dava insanı, kimin de ikbal peşinde, koltuk peşinde, makam peşinde olduğunu çok daha net göreceğimiz bir döneme giriyoruz. Şuna ben kalpten inanıyorum, daha doğrusu inanmak istiyorum; bu teşkilat içinde, bu kadro içinde kendi şahsi hırslarını, davasının önüne geçirecek inşallah bir tek kişi bile bulunmuyordur. Altını çizerek ifade ediyorum; cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey, AK Parti’nin geleceğidir. Neden? AK Parti şahıslarla değil, tekrar ediyorum, ilkelerle, sınırları belli politikalarla, en önemlisi de dava şuuru ve hareket ahlakıyla var olan ve var olacak bir partidir. Bunu böyle bilmemiz lazım. “Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş’, bunun tartışmasını yapmak, davaya ve harekete karşı inanın büyük saygısızlıktır. Bizler, şahısların peşinde mi gidiyoruz? Şahıs dediğiniz nedir ya? Hepimiz ölümle bir defa mukayyediz. Bugün Tayyip Erdoğan var. Bir an sonraya garantim var mı? Kardeşler, Allah korusun eyvallah da her an ölümle başbaşa mıyız? Başbaşayız. Nice insanlar görüyoruz değil mi? Genç… Eve giderken, bir haber, bir telefon, “Kalp krizinden öldü’. Olur mu? Olur. Ne olacak öldüğü zaman? Mensubu olduğumuz dava bitecek mi? O dava devam ettiği sürece siz, o arkadaşınıza, o liderinize saygıyı göstermiş olursunuz.
Eğer sahiplenmiyorsak, kusura bakmayın orada başka tezgahlar var demektir, orada başka oyunlar oynanıyor demektir. Önce bunu aşmamız lazım, önce bunu bir defa bir kenara koymamız lazım. AK Parti, tek adam partisi değildir. AK Parti’nin kurulları var, kuralları var, mekanizmaları var. Bugüne kadar ne yaptıysak, genel başkandan sandık müşahidine kadar her kademedeki arkadaşımızın uyumuyla, koordinasyonuyla, kardeşlik anlayışı içinde birlikte hareket etmesiyle yaptık. Kim diyorsa ki “Ben olmazsam, dava olmaz’, o büyük bir kibrin, gururun içindedir. Kim diyorsa ki “Şu olmazsa, dava olmaz’, o da büyük bir yanlışın içindedir.”
Başbakan Erdoğan, bu tartışmalara asla tenezzül etmeyecek, kesinlikle prim vermeyecek bir kadro olduklarını belirterek, “Allah’a hamdolsun, sadece şu salonda bile görev verildiğinde canından vazgeçmek pahasına o görevi yerine getirecek, hem de hakkıyla yerine getirecek yüzlerce arkadaşımız var” dedi.

Etiketler:
selyus